top of page
  • RUP

Da li je Imlek prevario potrošače – ista „kravica“, a mleko uvozno

Rafovi u Srbiji puni su domaćeg mleka, ali i uvoznog. Najveći domaći prerađivač mleka, kompanija Imlek, odlučila se da pored svojih pakovanja, građanima ponudi i uvozno mleko… Ali da ih pritom ne obavesti o tome da se zapravo radi o uvoznom mleku, koje je prema navodima medija – iz Poljske. Zaštitnici prava potrošača kažu da je Imlek tim potezom prevario svoje potrošače.

Na prvi pogled domaće prepoznatljivo pakovanje Moja kravica mleka, međutim…

Jedno je poreklom iz Republike Srbije dok je drugo poreklom iz Evropske unije – sve to piše sitnim slovima na deklaraciji koju građani ne čitaju.

Može se smatrati da su građani prevareni, jer je zloupotrebljen brend Moja kravica time što je kupac obmanut i misli da kupuje domaći proizvod, objašnjava zaštitnica prava potrošača.

„Bez obzira što je deklaracija ispravna ne može se informacioni horizont potrošača ograničiti samo na sadržinu deklaracije. Dakle zakon o oglašavanju propisuje da oglasna poruka mora biti jasna, tačna, nedvosmislena, da ne sme potrošača da dovede u zabludu u pogledu i porekla proizvoda“, kaže Vesna Perinčić.

Hitnu reakciju od ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković u saopštenju zatražio je i samostalni poslanik u Skupštini Srbije Dejan Bulatović. Kako navodi reč je o skandalu u kom su direktno prevareni potrošači širom Srbije.

Prethodna dva dana N1 je pisao kompaniju Imlek, ali još uvek nije stigao odgovor.

N1: I kog je porekla Kravica?

„Ja mislim da je našeg porekla, iz rita“.

Ili ipak nije baš sve mleko u Imlek pakovanju sa srpskih farmi.


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page