top of page
  • RUP

Gde su nestali „dobar dan“, „doviđenja“, „izvolite“?

Naša zemlja je ove godine na poslednjem, šestom mestu, među državama u okruženju po kvalitetu usluga na prodajnim mestima, pokazalo je regionalno istraživanje sprovedemo početkom juna u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj. U istraživanju su mereni osnovni elementi kvaliteta usluge, pozdravljanje, utvrđivanje potreba, odnosno želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda, zahvaljivanje na poseti. GOST JUTRA Vesna Perinčić, iz Republičke unije potrošača. O ponašanju trgovaca razgovaramo i u Pitanju jutra, koliko je važno da je prodavac ljubazan i zna da da sve tražene podatke?


I dalje traje sanacija štete posle julskog nevremena. Nišlije, čiji stambeni objekti su oštećeni u ovom nevremenu, treba što pre da prijave štetu. Kako se navodi vikendice, nastrešnice i pomoćni objekti neće biti predmet razmatranja. Prijave se podnose lično Upravi za imovinu i održivi razvoj, Odsek za vanredne situacije, ulica Nikole Pašića 24, kancelarija 25, telefonskim putem na broj 018/ 505 694 i elektronskim putem na mejl adresu: prijava.stete@gu.ni.rs.

Vremenske neprilike koje su zadesile Kikindu ukazale su i na probleme sa dotrajalim krovovima i krovnim konstrukcijama na više predškolskih i školskih objekata. Gradska uprava najavljuje brzu sanaciju zbog skorog početka školske godine.

14 osoba u Srbiji obolelo je od mišje groznice od početka godina. Zaraza je registrovana u osam okruga - Braničevskom, Južnobačkom, Jablaničkom, Moravičkom, Rasinskom, Mačvanskom, Zaječarskom i na teritoriji Beograda. Kako je prepoznati i sprečiti za jutarnji program govori epidemiolog Branislav Tiodorović.

U Šidu večeras 8. Višnjićeva književna susretanja. Direktor Kulturnog centra Šid Srđan Malešević najaviće ovogodišnju manifestaciju.

Urednik i voditelj: Nikolina Miljković

1 view0 comments

Comments


bottom of page