top of page
  • RUP

Vlada Srbije obrazovala je Nacionalni savet za zaštitu potrošača

Predsednik je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović


Zamenik predsednika tog tela je Višnja Rakić, pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine.

U Službenom glasniku je objavljeno da se Nacionalni savet formira radi unapređenja sistema zaštite potrošača i saradnje nosilaca zaštite potrošača i drugih subjekata koji se bave zaštitom potrošača.

Zadaci tog tela su da učestvuje u izradi strategije zaštite potrošača, izveštava Vladu Srbije o stanju u oblasti zaštite potrošača i sprovođenju akcionog plana za realizaciju strategije zaštite potrošača, da predlaže mere i aktivnosti za unapređenje zaštite potrošača, daje mišljenja i preporuke o pitanjima iz te oblasti te obaveštava javnost o radu i pitanjima od značaja za zaštitu potrošača.

Nacionalni savet ima 20 članova među kojima su predstavnici ministarstava finansija, poljoprivrede, ekologije, turizma i omladine, informisanja i telekomunikacija, rudarstva i energetike, te ministarstva pravde.

Tu su i predstavnici RATEL-a, PKS-a, te više asocijacija za zaštitu prava potrošača. Članovi su i redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta „Union” u u penziji Katarina Ivančević te Saša Veljković, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Odluka o obrazovanju Nacionalnog saveta za zastitu potrosaca
.pdf
Download PDF • 880KB

15 views0 comments

Comments


bottom of page